FÉNYEK. KÉPEK. FÉNY/KÉPEK. MOZGÓ FÉNYEK. MOZGÓ KÉPEK. MOZGÓ/FÉNY/KÉPEK. KERETBE ZÁRT ÉS SZABADON TERJEDő FÉNYHULLÁMOK, SZOBORKÉNT TESTET ÖLTő FÉNYOBJEKTEK.

AZ ON TÉRSPECIFIKUS CSOPORTOS KIÁLLÍTÁS A LIGHTHOUSE FÉNYMűVÉSZETI SZÖVETSÉG ALKOTÓINAK KOMPOZÍCIÓIT MUTATJA BE EGY RENDHAGYÓ HELYSZÍNEN, ALKALMI KIÁLLÍTÓTÉRRÉ AVATVA A DEBRECENI CSOKONAI SZÍNHÁZ KÜLÖNLEGES ATMOSZFÉRÁJÚ KÖRNYEZETÉT.

BORDOS László Zsolt:
 UMBRA TRIPLICATA [2014]

a ZKM | Zentrum für Kunst und Medien Karlsruhe állandó gyűjteményének része

Bordos László Zsolt 3D objekt mapping installációja egy térbeli vetítés fizikális és virtuális képi vetületeit egyesítve érzékelteti a fény és az árnyékok térmódosító erejét. A valódi tárgyat (objekt) képező fémkereteken túl, a műalkotás virtuális rétege (3D animáció) egy projektor segítségével vetül a rácsszerkezetre. A virtuális és materiális elemek kombinálásával, e két réteg közötti kölcsönhatást felhasználva, a műalkotás a valós és a virtuális tartalom közötti kapcsolatot szemlélteti. 

Hogyan befolyásolja a 3D mapping technikákkal kiegészített kettős perspektíva látásunkat és a térélmény észlelésének módját? Bár a vizuális élmény értelmezéséhez az emberi agy a korábbi tapasztalatok értelmezési sémáit használja, amikor a virtuális fényforrás elmozdul, felborítja alapvető térérzékelési logikánkat: a fény és az árnyékkörnyezet alapállása megváltozik és kimozdulunk megszokott értelmezési sémáinkból. 

3D animáció és vetítés: BORDOS László Zsolt
fémkeretek: id. BORDOS László

www.bordos.eu

alkotások

BATTHA GÁSPÁR:
KÉT FORMA?

BORDOS László Zsolt:
Fényformák

BORDOS László Zsolt:
Umbra Triplicata

Healium :
HEXA

KOVÁCS Ivó:
Neo-barokk I.

KOVÁCS Ivó:
Neo-barokk II.
“Omni-tér”

Kiégő Izzók:
RE-FRACTURE

KITZINGER Gábor – MIKOLAI Martin – TARDOS Hanna:
Limbo

MÁTRAI Erik:
Mozgó fal

NAGY András – ADORJÁN Zalán:
Reflectio

SZIGETI G Csongor:
NapTű

SZIGETI G Csongor:
R-FLOW 1.1

SZILÁGYI Csilla – HERCZEG Tamás: TRANSFUSE-sorozat

Vicsek Viktor / Limelight:
Térkitöltő