FÉNYEK. KÉPEK. FÉNY/KÉPEK. MOZGÓ FÉNYEK. MOZGÓ KÉPEK. MOZGÓ/FÉNY/KÉPEK. KERETBE ZÁRT ÉS SZABADON TERJEDő FÉNYHULLÁMOK, SZOBORKÉNT TESTET ÖLTő FÉNYOBJEKTEK.

AZ ON TÉRSPECIFIKUS CSOPORTOS KIÁLLÍTÁS A LIGHTHOUSE FÉNYMűVÉSZETI SZÖVETSÉG ALKOTÓINAK KOMPOZÍCIÓIT MUTATJA BE EGY RENDHAGYÓ HELYSZÍNEN, ALKALMI KIÁLLÍTÓTÉRRÉ AVATVA A DEBRECENI CSOKONAI SZÍNHÁZ KÜLÖNLEGES ATMOSZFÉRÁJÚ KÖRNYEZETÉT.

VICSEK Viktor / Limelight:
Térkitöltő [2020]

Stephen Wolfram elmélete szerint, aki kutatásait a műalkotás fő inspirációját adó, a valós világ számos aspektusát hibátlanul modelláló sejtautomatával kezdte, ha egy komplex jelenséggel találkozunk, biztosra vesszük, hogy szintén komplex mechanizmusok következménye. Tévedünk: egyszerű, a természet valamennyi szintjén létező programok is produkálhatnak komplexitást. Ezek a programok jelentik mindennek a kulcsát. 

Az embert megértés iránti vágya inspirálja, hogy a komplex rendszereket egyszerű törvényszerűségekre vezesse vissza, ugyanakkor hiába próbálja leegyszerűsíteni az őt körülvevő mechanizmusokat, azok mindig komplex jelenségekké állnak össze. A helyspecifikus installáció ezen elv alapján, saját készítésű LED-csövekből készült.

www.limelightart.net

alkotások

BATTHA GÁSPÁR:
KÉT FORMA?

BORDOS László Zsolt:
Fényformák

BORDOS László Zsolt:
Umbra Triplicata

Healium :
HEXA

KOVÁCS Ivó:
Neo-barokk I.

KOVÁCS Ivó:
Neo-barokk II.
“Omni-tér”

Kiégő Izzók:
RE-FRACTURE

KITZINGER Gábor – MIKOLAI Martin – TARDOS Hanna:
Limbo

MÁTRAI Erik:
Mozgó fal

NAGY András – ADORJÁN Zalán:
Reflectio

SZIGETI G Csongor:
NapTű

SZIGETI G Csongor:
R-FLOW 1.1

SZILÁGYI Csilla – HERCZEG Tamás: TRANSFUSE-sorozat

Vicsek Viktor:
Térkitöltő