FÉNYEK. KÉPEK. FÉNY/KÉPEK. MOZGÓ FÉNYEK. MOZGÓ KÉPEK. MOZGÓ/FÉNY/KÉPEK. KERETBE ZÁRT ÉS SZABADON TERJEDő FÉNYHULLÁMOK, SZOBORKÉNT TESTET ÖLTő FÉNYOBJEKTEK.

AZ ON TÉRSPECIFIKUS CSOPORTOS KIÁLLÍTÁS A LIGHTHOUSE FÉNYMűVÉSZETI SZÖVETSÉG ALKOTÓINAK KOMPOZÍCIÓIT MUTATJA BE EGY RENDHAGYÓ HELYSZÍNEN, ALKALMI KIÁLLÍTÓTÉRRÉ AVATVA A DEBRECENI CSOKONAI SZÍNHÁZ KÜLÖNLEGES ATMOSZFÉRÁJÚ KÖRNYEZETÉT.

BORDOS László Zsolt: FÉNYFORMÁK [2018]

Bordos László Zsolt Fényformái a primer geometrikus alakzatok fény-árnyék relációit vizsgálják egy lumino-kinetikus környezetben. A mozgó fény által a vizuális tapasztalás folyamatosan változik, így a látvány folyamatos mintavételezésre nyújt lehetőséget. A fény és az árnyék mozgásával a geometrikus formák mindig új megvilágításba kerülnek és ugyanannak a formavilágnak a folyamatosan változó aspektusait és mintáit rajzolják elénk. 

A fényforrás az óramutató irányával megegyezően mozog és pontosan 1 perc alatt ér körbe. A három geometriai test összefüggő triásza a napóra asszociációját idézve a bolygók mozgására is emlékeztet. Bordos alkotása a háromdimenziós Tér és az Idő meditatív megtapasztalására hívja a látogatót.

koncepció és tervezés: BORDOS László Zsolt
keretek és famunkák: RÁCZ Kristóf
LED kontroller: CZINGÁLI Zoltán

www.bordos.eu

alkotások

BATTHA GÁSPÁR:
KÉT FORMA?

BORDOS László Zsolt:
Fényformák

BORDOS László Zsolt:
Umbra Triplicata

Healium :
HEXA

KOVÁCS Ivó:
Neo-barokk I.

KOVÁCS Ivó:
Neo-barokk II.
“Omni-tér”

Kiégő Izzók:
RE-FRACTURE

KITZINGER Gábor – MIKOLAI Martin – TARDOS Hanna:
Limbo

MÁTRAI Erik:
Mozgó fal

NAGY András – ADORJÁN Zalán:
Reflectio

SZIGETI G Csongor:
NapTű

SZIGETI G Csongor:
R-FLOW 1.1

SZILÁGYI Csilla – HERCZEG Tamás: TRANSFUSE-sorozat

Vicsek Viktor / Limelight:
Térkitöltő